top of page

Zima v ŠARLOTĚ

 

Když svou vládu nastoupí zima a začne tvořit svá díla, pak Šarlota připomíná zimní království. Sněhové vločky zlehka pokrývají stromy a keře, snášejí se na dočasně opuštěné lavičky a zdobí je měkkými peřinkami, průzračné rampouchy se podobají píšťalám varhan. Zimní romantika, která zve obyvatele Šarloty alespoň k malé vycházce a pak rychle zpět do příjemného provoněného tepla! Stále je co dělat. Vyrábíme zimní dekorace, plánujeme kulturní a společenský program, kterému zimní měsíce mimořádně přejí. Těšíme se na Mikulášské nadělování a zejména Vánoce a všechna dění s těmito nejkrásnějšími svátky roku spojenými: zdobíme adventní věnce, připravujeme vánoční punč nebo pečeme linecké cukroví. Recept na vylepšení tradičního vánočního kapra podle ŠARLOTY vám přinášíme na závěr článku.

Zimu si v Šarlotě užíváme všichni!

ŠARLOTOU zní hudba

Za chladných zimních dní si naši hosté více užívají času ve vyhřátých společensky naladěných prostorách Šarloty, kde se při různých příležitostech setkávají se svými nejbližšími. Například v prosinci se nám se svým vystoupením představily děti z dramatického kroužku z Krhanic, zazpívaly nám "Kamenické děti" a koledy jsme si vyslechli v podání Ivety Pěkné. Při slavnostním adventním koncertu si rodiny našich hostů i zaměstnanců společně vyslechli známé operní árie i slavné muzikálové písně v podání vynikajícího barytonisty Luboše Skaly za doprovodu klavíristy Stanislava Gallina.

Hudbou k srdci, srdcem k lásce. V zimních měsících, pod jednou střechou, jsme si všichni blíže.

Se ŠARLOTOU za gurmánskými zážitky

Šarlota disponuje pohodlným bezbariérovým vozem, takže klienti rádi využívají možnosti navštívit zajímavé události a místa mimo resort. Mimořádným gurmánským zážitkem byla návštěva Fish &   Gourmet restaurace "Ungelt" v samém srdci Prahy www.restaurant-ungelt.cz, která nabízí vybrané lahůdky středomořské i české kuchyně a vína francouzské a moravské provenience. Hosté ze Šarloty zde měli možnost ochutnat vynikající hráškový krém s trhanou karotkou a svíčkovou na smetaně jako od maminky. Chuťové buňky klientů Šarloty ovšem nejvíce nadchl desert: chlazená polévka z bílé čokolády VALRHONA, kakaovo-kokosovou drobenkou s domácí zmrzlinou z fazolí TONKA BEANS.

Děkujeme za pozvání a doporučujeme!

VÁNOČNÍ KAPR S BYLINKOVOU STROUHANKOU 

 

Jednotlivé porce kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Dozlatova usmažíme.

Strouhanka

Strouhanku si připravíme bílou, nejlépe z okrájeného toustového chleba. Bylinky nasekáme na jemno - petržel, tymián, rozmarýn a smícháme se strouhankou, ve které kapra obalujeme.

Luděk Jelínek, šéfkuchař

bottom of page